top of page

Het Legioen van Maria – Regia, 21 november 2023

Samen met het hoog bezoek werd door de legionairs van het Legioen van Maria en leden van de vzw Vrienden van Herman Wijns het rozenhoedje gebeden bij het graf van Herman. Walter bad voor. Het was een fijne ervaring om samen als één grote familie in verbondenheid met Herman en met elkaar te bidden rond het graf van deze ‘kleine priester bij God’. Na het bidden van de rozenkrans werd als afsluiting het lied ‘Salve Regina’ gezongen en sprak eerwaarde heer Ikeobi Gods zegen uit over alle aanwezigen en het graf van Herman Wijns.


Na het biddend bezoek aan het graf wandelden alle aanwezigen in groep richting het herinneringshuis Herman Wijns voor een bezoekje en het aldaar nuttigen van een tasje warme koffie of thee en een hartige versnapering. Tijdens het hartelijke onthaal door leden van de vzw Vrienden van Herman Wijns, werden de vriendschappelijke banden nauwer aangehaald en heel wat verhalen verteld over het leven van Herman, het “heilig kind”.


Bij het afscheid heeft vicaris Ikeobi samen met alle aanwezigen het gebed voor de vrede gebeden en zijn zegen gegeven over het herinneringshuis en de aanwezige bezoekers.

Daarna bedankte de voorzitter van het Legioen van Maria, eerwaarde heer Ikeobi voor zijn aanwezigheid op deze mooie dag. Ook sprak hij een hartelijke dank uit aan de vrienden van Herman Wijns voor hun inzet aan het graf, het vriendelijk onthaal en de warme ontvangst in het herinneringshuis van Herman Wijns.


Het onderhavige verslag is opgemaakt met inbreng van reflecties door Walter De Vogel namens het Marialegioen, en persoonlijke foto ’s vanwege Emma Verresen, vrijwilligster van de vzw.

© Redactie vzw Vrienden van Herman Wijns

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page